Ga terug
+ servings
BBQ bijgerechten van Julius Jaspers: coleslaw en barbecue-saus
Coleslaw
Klassieker uit de Amerikaanse keuken. De ideale salade voor bij de barbecue
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram mayonaise
  • 25 ml witte wijnazijn ca. 2 eetlepels
  • ¼ theelepel selderijzout
  • 25 gram suiker
  • 1 zakje gesneden witte kool à 300 gram
  • ½ zakje wortel julienne à 150 gram
  • citroensap
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Maak een dressing van de mayonaise, azijn, selderijzout en suiker. Meng de kool en wortel erdoor.
  • Laat ca. 30 minuten de smaken op elkaar intrekken. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 3g | vet: 19g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 11mg | vezels: 6g | suiker: 14g | vitamine C: 84mg