Ga terug
+ servings
Kruidige bombay aardappels van de BBQ uit het kookboek De Groene Barbecue van Rukmini Iyer
Bombay aardappels van de BBQ met cashewnoten
Geroosterde krielaardappels, op z’n Indiaas, lekker pittig gekruid. Zowel op de barbecue als in de oven te bereiden.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
baktijd 1 uur
1 uur 15 minuten

Equipment

  • barbecue

Ingrediënten
  

  • 600 gram kriel-aardappeltjes ongeschild en gehalveerd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 2,5 cm verse gemberwortel geraspt
  • 1/2 theelepel venkelzaad gekneusd
  • 1 theelepel korianderzaad gekneusd
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
  • 1 theelepel komijnzaad gekneusd
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 1/2 theelepel zeezoutvlokken

uimengsel

  • 1 rode ui in partjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • sap van 1 biologische citroen
  • 1 verse rode chilipeper in ringetjes
  • grote handvol verse korianderblaadjes
  • 50 gram cashewnoten geroosterd

Instructies
 

  • Doe de aardappels in een grote kom met 3 eetlepels van de olie, de knoflook, gember, gekneusde specerijen (je kunt ze in een vijzel grof stampen), het chilipoeder en 1 theelepel zeezoutvlokken. Schep alles goed om.
  • Meng in een andere kom de ui, gemalen komijn, gemalen koriander, de rest van de olie, het sap van 1/2 citroen en de rest van de zeezoutvlokken. Schep het mengsel in het midden van een groot stuk aluminiumfolie en voor er een goed afgesloten pakketje van met de naad bovenop. Zet apart.
  • Leg de aardappels met de platte kant naar onder op een goed hete barbecue (200 C). Leg het deksel erop (of een omgekeerde braadslede) en gril ze 20 tot 30 minuten. Keer ze dan om, leg ook het pakketje op de grill en grill ze allebei nog 20 tot 30 minuten, tot de aardappels en uien gaar zijn.
  • Schep in een schaal de aardappels om met de uien en de kruidenolie uit het pakketje en schep de chilipeper, de rest van het citroensap en de korianderblaadjes erdoor. Proef en voeg eventueel wat zout toe. Bestrooi met de cashewnoten. Schep er voor de liefhebbers nog een klontje boter door en bestrooi met een handje geraspte kaas. Lekker met een tomatensalade met avocado.