- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 60 gram basilicumblaadjes
- 25 gram pijnboompitten geroosterd
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 75 ml olijfolie extra vergine
- zout versgemalen peper
- 350 gram gedroogde pasta bv rigatone of fusilli
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de kom van de foodprocessor, zonder de olijfolie. Maal fijn. Voeg, terwijl de moter draait, langzaam de olie erbij tot het een bijna gladde saus is. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Schep de pesto, met een scheut kookwater, door de hete pasta. Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas.
Calorieën: 591kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 18g | vet: 28g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 11mg | vezels: 3g | suiker: 3g | vitamine C: 3mg