Ingelegde mosterdzaadjes
- 4 eetlepels mosterdzaadjes
- 50 ml natuurazijn
- 100 gram suiker
- 300 gram krielaardappelen
- Enkele takjes tijm
- 3 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd
- zout versgemalen peper
- 400 gram dunne asperges
- 25 gram boter
Vanille mayonaise
- 50 gram mayonaise
- 10 gram mosterd
- merg van ½ vanillestokje
- 2 gram paarse basilicumblaadjes
Maak eerst de ingelegde mosterdzaadjes. Kook in pan met ruim water de mosterdzaadjes ca. 20 minuten. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Doe over in een kommetje.
Breng intussen in een steelpan 150 ml water met azijn en suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur. Giet de helft van het azijnmengsel over de mosterdzaadjes. Bewaar de ingelegde mosterdzaadjes eventueel in een potje met deksel.
Spoel de (ongeschilde) krielaardappeltjes af onder koud stromend water. Kook in een pan met water, tijm, knoflook en snufje zout de krielaardappelen gaar in ca. 15 minuten. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Snijd ze in stukken als ze zijn afgekoeld.
Schil intussen de asperges. Kook in een andere pan de asperges in ruim water met zout en boter ca. 10 minuten. Schep uit pan en laat afkoelen. Snijd ze in stukken van ca. 4 cm.
Meng de mayonaise met de mosterd en de vanille. Voeg de asperges bij de krieltjes en meng er de vanille-mayonaise door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met ingelegde mosterdzaadjes en basilicum.
Calorieën: 453kcal | koolhydraten: 62g | eiwit: 9g | vet: 20g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 12mg | vezels: 8g | suiker: 31g | vitamine C: 42mg