Ga terug
+ servings
Kip met piri piri rijst uit het kookboek Rijst & Co
Kip met piri-piri rijst
Smeuïg rijstgerecht uit de oven met kip en lekker veel paprika en een goede pittigheid.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 45 minuten
Oventijd 45 minuten
1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • zout versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode paprika’s in reepjes
  • 2 gele paprika’s in reepjes
  • 3 rode Spaanse pepers in ringetjes
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel oregano
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder zoet
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 300 gram witte rijst
  • 1 eetlepel koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Begin met snijden van alle groenten, zodat dit klaar staat.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote ovenvaste braadpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de rest van de olie (2 eetlepels) in de pan en bak hierin de ui en knoflook in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de rode en gele paprika toe, en je gekozen hoeveelheid Spaanse peper. Bak ca. 5 minuten op half hoog vuur tot de paprika zacht is.
  • Voeg tijm, oregano gerookte paprika, tomaten en tomatenpuree toe. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bouillon en rode wijnazijn toe, breng opnieuw aan de kook en laat ca. 3 minuten pruttelen. Roer de rauwe rijst erdoor. Leg de kipfilet erop. Zet de pan met deksel erop in de oven. Bak ca. 45 minuten tot de rijst en kip gaar is. Bestrooi met koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 696kcal | koolhydraten: 78g | eiwit: 37g | vet: 25g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 113mg | vezels: 6g | suiker: 11g | vitamine C: 215mg