Ga terug
+ servings
Gegrilde tonijn met tomaten
Gegrilde tonijn met tomatensalsa
Snel klaar en gezond is deze gegrilde tonijn met een dikke tomatensaus. Nou ja, saus. Het is eigenlijk meer een tomatensalade. Klaar in 20 minuten.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui in halve ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram verschillende soorten tomaten grote en kleine
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 10 gram bieslook fijngehakt
  • 2 tonijnfilets met MSC- label* à 200 gram

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de uien lichtbruin in ca. 4 minuten.
  • Snijd intussen de grote tomaten in plakjes en halveer de kleine tomaatjes. Voeg ¾ deel van de tomaten en de knoflook toe aan de uien. Laat ca. 4 minuten zachtjes stoven. Haal van het vuur en voeg de rest van de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan. Gril of bak de tonijn 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout. Schik de tonijn op de borden en lepel de saus er half over. Garneer met bieslook, nog wat zwarte peper en wat olijfolie.

Notities

Lekker met een salade met avocado en amandelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 364kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 49g | vet: 12g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 76mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 30mg