Ga terug
+ servings
Lamskoteletjes met quinoasalade
Lamskoteletjes met quinoa-courgettesalade
Overheerlijk, snel en simpel; dat zijn deze gegrilleerde lamskoteletjes met kruidige salade van gebakken courgette en notige quinoa. Schenk er rosé bij en het feest is compleet. In 25 minuten op tafel!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram zwarte quinoa
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes en in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram courgette diagonaal in niet te dunne plakken
  • 1 eetlepel citroensap
  • blaadjes van 4 takjes munt fijngehakt
  • 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • 200 gram gele kerstomaatjes gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 12 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de quinoa met 2½ dl wateren ca. 10 minuten gaar. Laat nog ca. 5 minuten met het deksel op de pan staan.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze in ca. 8 minuten aan beide kanten bruin.
  • Doe de quinoa en het courgettemengsel in een slakom. Voeg de citroensap, munt en kerstomaatjes toe en schep alles door elkaar. Breng de salade om smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Besprenkel de koteletjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn. Grill de koteletjes in een grillpan (of op de barbecue) in 2-3 minuten per kant rosé. Bestrooi ze met zeezout. Leg ze op een bord en bedek ze met aluminiumfolie. Laat ze een paar minuten rusten. Serveer de lamskoteletjes met de salade.