- 3 kg verse tuinbonen
- 200 gram parmaham
- 15 gram platte peterselie
- paar takjes bonenkruid
- 1 citroen biologisch of schoongeboend
- 1 kropsla
- 2 eetlepels olijfolie
Dop de bonen. Snijd de ham in reepjes. Hak de peterselie en bonenkruid fijn. Rasp de schil van de citroen. Haal de gele blaadjes uit het hart van de kropsla.
Kook de bonen (zonder zout) in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af. (Wil je dubbel doppen, speel ze dan af met zeer koud water om het kookproces te stoppen. Maak met een klein mes een sneetje in het wittige membraan en druk de heldergroene tuinbonen voorzichtig uit hun schilletje.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de reepjes parmaham ca. 2 minuten zachtjes. Schep de tuinbonen erdoor en warm ze even mee. Schep de kruiden en citroenschil erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren het bonenmengsel door de gele slablaadjes.
Lekker met aardappelpuree met (blauwe) kaas erdoor.
Calorieën: 365kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 17g | vet: 21g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 33mg | vezels: 8g | suiker: 3g | vitamine C: 21mg