Ga terug
+ servings
Pittige Indische eieren bumbu bali telor
Pittige Indische eieren
Snel, makkelijk en slank; dat is dit (beetje pittige) eiergerecht uit de Indische keuken. Wil je dit recept 100% vegetarisch houden, vervang dan de trassi door een groentebouillontablet.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 8 eieren
  • 2 rode uien grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 2 rode chilipepers grof gesneden
  • 1 blokje trassi 1 x 1 cm
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kaffir-limoenblaadjes djeruk purut
  • 2 grote tomaten klein gesneden
  • 15 gram gula djawa palmsuiker*
  • zout

Instructies
 

  • Kook de eieren bijna hard. Zo kook je eieren zonder gedoe: leg de eieren in een pan en vul met water tot ze ruim onder staan. Breng het water aan de kook. Zodra het water borrelt , haal je de pan van het vuur en leg je er een deksel op. Laat de eieren 8 minuten staan voor ‘bijna hardgekookt’. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  • Maak een ‘boemboe’ (kruidenpasta) door de ui, knoflook, chilipeper en trassi fijn te hakken, bijvoorbeeld in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de boemboe samen met de limoenblaadjes 5 minuten.
  • Voeg de tomaten en gula djawa toe en roerbak nog even. Schenk er 150 ml water bij. Laat het mengsel onder regelmatig roeren 5 minuten op halfhoog vuur borrelen. Breng op smaak met zout.

Voedingswaarde

Calorieën: 190kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 13g | vet: 9g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 327mg | vezels: 2g | suiker: 9g | vitamine C: 46mg