Ga terug
+ servings
Tacos de Suadera uit het kookboek Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos
Mexicaanse tacos de suadero (taco’s met stoofvlees)
Klassieke taco’s gevuld met heerlijk stoofvlees. De verschillende toppings maken van deze zachte tortilla’s een Mexicaans eetfestijn.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
stooftijd 3 uur
3 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

stoofvlees

  • 150 ml rijstolie
  • 1 kg dikke riblappen in blokken van ca. 8 tot 10 cm
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 1 theelepel zout
  • 8 tortilla’s corn & wheat soft small Santa Maria

topping

  • 1 witte ui fijngesnipperd
  • 25 gram verse korianderblaadjes gehakt
  • 2 kleine komkommers in blokjes
  • 1 flesje salsa taquera Santa Maria

Instructies
 

  • Maak eerst het stoofvlees. Verhit de olie in een braadpan. Braad op hoog vuur de riblappen in ca. 10 minuten aan tot ze aan alle kanten bruin zijn en het vlees vocht begint te verliezen. Voeg toe: knoflook, sinaasappelsap, zout en 500 ml water. Meng door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg de deksel op de pan. Stoof het vlees ca. 3 uur tot het vlees heel zacht is en uit elkaar valt. Schep regelmatig om. (Laat eventueel afkoelen tot het moment van bereiden van de taco’s.) Na het stoven houd je ongeveer 600 gram stoofvlees over. Voor de taco’s heb je ca. 400 gram nodig. Het overige vlees kun je heel goed invriezen.
  • Snijd alle ingrediënten voor de topping en zet deze klaar. Snij het stoofvlees in reepjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bak het gare rundvlees (in gedeelten) ca. 5 tot 7 minuten tot het vlees krokant is. Bak intussen in een andere koekenpan de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing, keer halverwege. Verdeel het vlees (ca. 50 gram per taco) over de 8 tortilla’s. Schep erop: gesnipperde ui, korianderblaadjes, komkommerstukjes en de salsa taquera. Serveer met de limoenpartjes.
  • Lekker met een frisse tomatensalade en guacamole.