- 4 tenen knoflook
- 2 grote rode chilipepers
- 1/4 theelepel zeezout
- 2 eetlepels neutrale olie
- 600 gram kipgehakt
- 400 gram kousenband of sperziebonen in schuine stukken van 5 cm
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- een handje vol Aziatische basilicum
- snuf gemalen witte peper
Stamp de knoflook, 1 chilipeper en het zout in een vijzel tot een pasta. Snijd de andere chilipeper in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een wok of koekenpan. Fruit de chilipasta en ringetjes chilipeper 30 seconden. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 minuten tot het gaat kleuren. Doe de bonen erbij en roerbak nog 1 minuut. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 30 seconden. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum en witte peper door het gerecht.
Lekker met rijst.
Calorieën: 377kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 30g | vet: 23g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 113mg | vezels: 3g | suiker: 5g | vitamine C: 55mg