Ga terug
+ servings
Mango ceviche uit het kookboek Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero
Mango ceviche
Heerlijk verfrissende mangosalade in een dressing à la ceviche. Zoet, zuur, fris en spicy tegelijkertijd. Iets om verliefd op te worden.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 ml witte wijnazijn
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 rode ui in halve dunne ringetjes gesneden
  • 1 rijpe mango in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
  • 10 rode snacktomaatjes die zijn lekker en hebben een goede structuur, in kwarten
  • 2 theelepels fijngehakte koriander

Ingrediënten tijgermelk

  • 1/4 ají amarillo gele peper of rode Spaanse peper of 1 theelepel ají amarillopasta
  • sap van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel of mandarijn
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Maak eerst de gemarineerde rode uien. Kook in een steelpannetje de azijn met de suiker, net zolang totdat de suiker is opgelost. Laat de marinade afkoelen. Doe de uienringen in een gesteriliseerde pot en schenk de pot helemaal vol met de ingekookte wijnazijn. Zet minimaal 10 minuten in de koelkast. Ik maak altijd meer van deze gekonfijte uien. Ze zijn niet alleen enorm lekker, maar ze worden meteen knalroze wat een mooi effect op vele gerechten geeft. De pot blijft 2 weken goed.
  • Verwijder de zaadlijsten van de gele of rode peper en snijd de peper in ringetjes. Meng het limoen- en mandarijnensap, de Spaanse peper (of de pasta) en het zout. Voeg de mango, de tomaatpartjes en 2 eetlepels gemarineerde rod ui toe en meng voorzichtig. Zet 10 minuten in de koelkast, zodat de mango de smaken kan opnemen.
  • Verdeel de mangosalade over vier kommetjes. Garneer met koriander en serveer lekker koud.

Voedingswaarde

Calorieën: 116kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 2g | suiker: 23g | vitamine C: 36mg