Ga terug
+ servings
Mascaponetaart met aardbeien uit het kookboek van Jeroen Meus
Mascarponetaart met aardbeien
Prachtige lentetaart die je kunt maken zonder oven. Helemaal niet moeilijk met zonnige zomerkoninkjes ter versiering.
Aantal 12 punten
Voorbereiding 30 minuten
wachttijd 3 uur

Equipment

  • springvorm ɸ 22cm, mixer,

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram volkoren biscuits
  • 100 gram gemberkoekjes
  • 125 gram lange vingers
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eieren
  • 150 gram fijne suiker
  • sap van 3 limoenen ca. 80 ml
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 bakje aardbeien 250 gram
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier. Maal voor de taartbodem de koekjes in een keukenmachine (of blender) tot grove kruimels ( je kunt de koekjes ook fijnmaken door de koekjes in een plastic zak te doen en vervolgens fijn te slaan met een deegroller). Voeg de gesmolten boter toe en maal het mengsel op de pulsstand tot het gaat klonteren. Overdoen in de springvorm, druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Snijd de lange vingers in tweeën. Zet de lange vingers rechtop met de gesuikerde kant naar buiten tegen de rand van de springvorm. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.
  • Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in een kom met koud water. Splits de eieren. Klop de dooiers en 100 gram suiker met een mixer ca. 5 minuten tot de massa licht van kleur is. Voeg de mascarpone en yoghurt toe en meng goed door elkaar.
  • Doe intussen het limoensap in een steelpannetje. Voeg 50 gram suiker toe en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal pan van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes een voor een doorheen tot ze volledig zijn opgelost. Voeg het mengsel toe aan het roommengsel en meng goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en schep de vulling in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig en strijk het oppervalk glad. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ze in vieren. Verdeel ze nonchalant over de taart. Bestrooi met poedersuiker naar smaak.

Voedingswaarde

Calorieën: 353kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 7g | vet: 21g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 105mg | vezels: 1g | suiker: 18g | vitamine C: 15mg