Ga terug
+ servings
Lasagne met tonijn en courgette
Lasagne met tonijn en courgette
Snel te maken verse lasagne met courgette, broccoli en amandelen.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
oventijd 35 minuten
50 minuten

Equipment

  • ovenschaal 20x30 cm, ingevet

Ingrediënten
  

  • 225 gram broccoliroosjes
  • zout
  • 1 pot pastasaus piccante 400 gram
  • 2 blikjes tonijnstukken in water à 185 gram (uitgelekt)
  • 1 pak verse lasagnebladen 250 gram
  • 1 bakje verse pastasaus met 5 kazen koeling, 225 gram
  • 1 courgette in plakjes
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram geschaafde amandelen

Instructies
 

  • Breng de broccoli met zout aan de kook en kook ca. 3 minuten. Laat uitlekken in vergiet. Verwarm de pastasaus piccante samen met 1 blikje tonijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in plakjes. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de tonijnsaus. Maak daarna lagen van: 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de helft van de kaassaus, de helft van de courgetteplakjes, alle broccoliroosjes, zout en peper, 1/3 deel lasagnebladen (4 stuks), 1/3 van de tonijnsaus, het 2e blikje tonijn, 1/3 lasagnebladen (4 stuks), de rest van de tonijnsaus, de rest van de courgette, zout en peper en de rest van de kaassaus. Meng de kaas en de amandelen. Strooi over lasagne. Bak de lasagne in 30-35 minuten goudbruin in de oven . Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.