Ga terug
+ servings
Bevrijdingssoep Yvette van Boven
Bevrijdingssoep van Yvette van Boven
Heerlijke lentechowder; een maaltijdsoep boordevol groenten, speciaal ontwikkeld voor 5 mei.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram prei in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram vastkokende aardappel in blokjes
  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram doperwten
  • 300 gram bladspinazie
  • 150 gram kleine broccoliroosjes
  • 3 bosui in ringetjes
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin o middelhoog vuur de prei, knoflook en kerriepoeder tot de prei glazig is. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en zet ze even aan. Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en giet de bouillon erbij. Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken.
  • Voeg toe doperwten, spinazie en broccoli en kook dit ca. 6 minuten mee. Roer de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 477kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 11g | vet: 37g | verzadigd vet: 21g | vezels: 8g | suiker: 8g | vitamine C: 118mg