- 1 liter homemade kippenbouillon
- 2 à 3 bospeen worteltjes in plakjes
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- 100 gram peultjes gehalveerd
- 150 gram gaar kippenvlees
- 75 gram verse tagliatelle koeling
- zout versgemalen peper
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
Begin een dag van te voren en maak eerst een homemade kippenbouillon. Dit basisrecept vind je hier! Gebruik 1 liter kippenbouillon breng deze aan de kook (je kunt de rest van de bouillon invriezen). Snijd intussen de groenten in blokjes. Trek het kippenvlees (afkomstig van de kippenbouillon) in beetje uit elkaar.
Voeg de worteltjes en de bleekselderij toe aan de bouillon. Kook ca. 5 minuten zachtjes. Voeg dan de peultjes toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. En daarna een minuut later voeg je de pasta toe. Laat het geheel nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste minuut het gare kippenvlees toe en warm dit mee. Breng de soep zonodig op smaak met zout en peper.
Verdeel over 4 soepkommen of –borden. Garneer met de peterselie
Calorieën: 183kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 12g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 44mg | vezels: 2g | suiker: 2g | vitamine C: 37mg