- 1 klein sjalotje fijngesnipperd
- 50 ml witte wijnazijn of dragonazijn
- 50 ml witte wijn
- 3 peperkorrels
- 3 eidooiers
- 150 gram geklaarde roomboter (nooit margarine!)
- 5 gram dragon blaadjes fijngehakt
Verwarm in een zeer kleine steelpan: sjalotje, azijn, witte wijn en peperkorrels. Laat zachtjes inkoken tot de helft. Zeef het vocht en vang het op. Helft overdoen in de beker van de staafmixer. Voeg toe: eidooiers en mespunt zout. Roer door elkaar.
Verwarm intussen de boter in de steelpan tot goed warm, maar niet heet. Zet de staafmixer op het dooiermengsel en laat hem draaien. Giet intussen al mixend de warme boter erbij tot een dik, lobbig mengsel is verkregen. Roer de fijngehakte dragonblaadjes er doorheen. Proef, voeg zonodig nog een scheutje van het wijn-azijnmengsel toe.
Calorieën: 331kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 3g | vet: 34g | verzadigd vet: 21g | cholesterol: 227mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg