8 vellen rijstpapier
1 schone theedoek
- 50 gram dunne rijstnoedels vermicelli, gekookt en afgekoeld
- 1 kleine paksoi in dunne repen gesneden
- 2 mini komkommers AH in de lengte in repen gesneden
- 1 kleine gele paprika in dunne repen gesneden
- 30 gram hand Thai basilicum, munt en koriander fijngehakt
- 1 kleine rood pepertje schoongemaakt en gehakt
- 1 limoen gehalveerd
- 16 cocktailgarnalen
Breng een pan water aan de kook. Kook de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing. Afspoelen onder koud stromend water. Maak de vulling: meng paksoi, komkommer, paprika, groene kruiden en rode peper door elkaar.
Vul een grote bak met lauwwarm water, leg daar 1 vel rijstpapier in en wacht even tot het papier zacht en doorzichtig wordt. Niet te lang want dan gaat het scheuren.
Haal het vel uit het water en spreid uit op de theedoek. Leg aan de onderkant op ongeveer 3 cm van de rand als een ‘worstje’ 1/8 van de vulling en bedruppel met wat limoensap. Leg op elk worstje 2 garnalen.
Klap de zijkanten van het rijstpapier beetje naar binnen en rol het geheel netjes op.
Herhaal dit nog 7 keer. Serveer de springrolls met de onderstaande dipsaus. Of met zoete chilisaus uit een flesje.
Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 3g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 73mg