Ga terug
+ servings
mosselen in kerrieroom uit Lukt Altijd
Mosselen in kerrieroom
Snelklaar recept van verse mosselen in romige kerriesaus. Staat in 25 minuten op tafel! Serveer met stokbrood en koolsla.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 kg mosselen
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 100 ml droge witte wijn

Instructies
 

  • Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt.
  • Verwarm de slagroom met het kerriepoeder in een pannetje tot lauw. Verhit de boter in een grote pan. Bak de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de mosselen en wijn toe en kook de mosselen ca. 4 minuten met het deksel op de pan. Schenk de kerrieroom erbij, schud de mosselen op en kook zonder deksel nog ca. 2 minuten tot alle mosselen open zijn.
  • Lekker met stokbrood of frietjes en koolsla.

Voedingswaarde

Calorieën: 391kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 33g | vet: 17g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 110mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 23mg