- 2 kg mosselen
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel boter
- 3 sjalotjes gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geplet
- 100 ml droge witte wijn
Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte en open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt.
Verwarm de slagroom met het kerriepoeder in een pannetje tot lauw. Verhit de boter in een grote pan. Bak de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de mosselen en wijn toe en kook de mosselen ca. 4 minuten met het deksel op de pan. Schenk de kerrieroom erbij, schud de mosselen op en kook zonder deksel nog ca. 2 minuten tot alle mosselen open zijn.
Lekker met stokbrood of frietjes en koolsla.
Calorieën: 391kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 33g | vet: 17g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 110mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 23mg