Ga terug
+ servings
Moorse kip van Sergio Herman uit Sobremesa
Moorse kip van Sergio Herman
Meer dan verrukkelijk kipgerecht van de hand van Sergio Herman. Geïnspireerd door de ingrediënten van zijn lievelingsplek Ibiza. 
Aantal 4 personen
Kook tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip of 1 kg kipdelen
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel + 1 theelepel ras el hanout
  • olijfolie
  • 5 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 5 sjalotten
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 tomaten ontveld
  • 2 eetlepels harissa
  • ½ rode chilipeper fijngesneden
  • rasp van 2 citroenen
  • 150 gram grove couscous of bulgur

Kruiden-yoghurtsaus

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 blaadjes munt
  • 10 blaadjes koriander
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 eetlepels za’atar
  • sap van 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de kip in stukken. Kruid de stukken kip met zout, peper en 1 eetlepel ras el hanout. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip rondom bruin, voeg de knoflook toe.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte doormidden. Schep de kip met knoflook in een ruime ovenschaal. Bak de sjalotten in het bakvet van de kip tot ze goudbruin kleuren. Voeg de bouillon toe en verwarm. Schenk over de kip. Snijd de tomaat in stukken en voeg samen met de harissa en chilipeper toe aan de kip. Strooi de helft van de citroenrasp erover en besprenkel met olijfolie. Stoof de kip in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar.
  • Roer de Griekse yoghurt los met zout en peper. Kook de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Schep de basilicum, munt, koriander, olijven erdoor. Breng op smaak met 1 eetlepel za’atar, citroenrasp, citroensap en zout.
  • Verdeel de yoghurt in lepels over de kip en bestrooi met 1 theelepel ras el hanout en 1 eetlepel z’atar.
  • Geef de couscous erbij. Lekker met Turks brood (voor het dippen van de saus) en salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 655kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 45g | vet: 33g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 144mg | vezels: 5g | suiker: 6g | vitamine C: 27mg