Ga terug
+ servings
Pappardelle met kalfsvlees
Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen
Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen is een pastabordje van hoog niveau. Verrassend en luxueus, maar wel in 30 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 400 gram ongepaneerde kalfsschnitzel in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • versgemalen peper zout
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 500 gram verse pappardelle
  • 75 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt

Instructies
 

  • Verhit de olie in een braadpan of hapjespan. Bak de spekreepjes ca. 3 minuten bruin en knapperig. Voeg kalfsvlees toe en bak in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper. Schenk de wijn erbij en laat het bijna verdampen. Voeg de slagroom, mosterd en Provençaalse kruiden toe en laat het gerecht op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep enkele lepels van het kookvocht bij het vlees. Giet de pasta af en schep hem door het vleesmengsel. Schep de rucola er losjes door en bestrooi met Parmezaanse kaas.