Ga terug
+ servings
Javaanse panna cotta
Panna cotta op z’n Indonesisch
Panna cotta gemaakt met kokosmelk en citroengras. Bovenop een topping van mango en passievruchten. Hemels dessert!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten
opstijven 5 uur
5 uur 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 stengels sereh citroengras
  • 400 ml kokosroom (25% vet)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 limoen
  • 75 gram suiker
  • 200 gram mango vers of diepvries
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 3 passievruchten
  • paar blaadjes limon cress of munt

Instructies
 

  • Snijd de sereh in grove stukken en kneus ze door er een paar keer met de botte kant van een mes op te slaan. Breng de kokosmelk met de sereh aan de kook en laat op zacht vuur 15 minuten trekken. Af en toe doorroeren.
  • Week intussen de gelatine in koud water. Pers de limoen uit (ca. 20 ml).
  • Pureer de mango met de poedersuiker. Druk de mangopuree door een fijne zeef, zodat je een mooie gladde coulis krijgt. Halveer 2 passievruchten en wrijf het vruchtvlees ook door de zeef bij de mangocoulis. Roer door elkaar en zet in de koelkast.
  • Haal de pan van het vuur en schep met een schuimspaan de sereh eruit. Voeg de suiker, en het limoensap toe en roer tot de suiker is opgelost.  Knijp de gelatine uit en roer dit door de kokosmelk tot het is opgelost. Schenk de kokosmelk in een kan of litermaat. Vul 4 mooie glaasjes met het mengsel en laat afkoelen. Dek af met plastic folie, zet ze in de koelkast en laat ze  in ca. 5 uur opstijven.
  • Haal een half uur van tevoren de coulis uit de koelkast. Verdeel de coulis over de glaasjes met panna cotta. Snijd de andere passievrucht in 4 parten en leg ze op de glaasjes. Garneer met limon cress of muntblaadjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 384kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 4g | vet: 22g | verzadigd vet: 19g | vezels: 8g | suiker: 37g | vitamine C: 43mg