Ga terug
+ servings
Zeewier vega burger uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave
Vega burger met zeewier
Zeewier is supergezond, voor jou en voor de planeet. Maak eens deze smeuïge burgertjes met zeewier.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 200 gram tuinerwten diepvries
  • 200 gram oud witbrood zonder korst = 10 sneetjes
  • 40 gram gezouten zeesla of 125 gram zeewiersalade koeling*
  • zout versgemalen peper
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadlijsten. Wrijf de bolle kant in met 1eetlepel olie en leg met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de paprika 25 minuten in het midden van de oven.
  • Doe intussen de erwten in een kom en giet er kokend water over. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Maal het brood fijn in de keukenmachine. Voeg de zeewiersalade, erwten, eieren en geroosterde paprika toe. Maal tot een dik vochtig mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm met vochtige handen 8 kleine burgers van het mengsel. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de burgers op laag tot middelhoog vuur in ca. 10 minuten lichtbruin, keer halverwege.
  • Lekker met zoete aardappelfrietjes en een frisse groene salade voor de noodzakelijke afwisseling!