- 1 grote bloemkool in roosjes
- 1 blik kikkererwten à 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 4 kleine rode uien in vieren
- 200 gram boerenkool kan ook met diepvries
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels gemalen korianderpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder mild
- 2 theelepels zeezout
Tahindressing
- 60 gram tahin ongeroosterd
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml water
- 1 theelepel zeezout
- versgemalen peper
topping
- 25 gram verse koriander grof gesneden
- 40 gram geroosterde pompoenpitten
- warm platbrood
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe in een grote kom: bloemkoolroosjes, kikkererwten, rode ui en boerenkool. Voeg de olie, specerijen en zout toe en schep om. Verdeel over een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif in de oven en bak ca. 25 tot 30 minuten tot de bloemkool net gaar is.
Maak intussen de tahindressing. Roer alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat extra water toe, zodat de dressing eenvoudig te verdelen is. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten voor de topping lichtbruin en krokant.
Sprenkel de tahindressing over de hete bloemkool. Bestrooi met koriander en pompoenpitten. Lekker met warm platbrood.
Calorieën: 393kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 13g | vet: 29g | verzadigd vet: 4g | vezels: 7g | suiker: 8g | vitamine C: 141mg