Ga terug
+ servings
Italiaanse vissoep
Italiaanse vissoep
Heerlijke Italiaanse vissoep boordevol vis naar keuze. Mosselen en gamba’s maken het helemaal af.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ winterpeen in halve plakjes
  • 1 venkel in grove stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 2 knoflook gesnipperd
  • 15 gram platte peterselie
  • 3 ansjovisfilets in stukjes
  • 1 gedroogd pepertje verkruimeld
  • 1 potje visfond
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 gram gemengde visfilet in grove stukken*
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 12 grote gamba’s gepeld met staartje

Instructies
 

  • Verhit olijfolie en fruit alle groenten, knoflook en ¾ deel van peterselie ca. 5 minuten. Voeg ansjovis toe en laat smelten. Roer erdoor: gedroogd pepertje, potje visfond samen dezelfde hoeveelheid water en tomaten met sap. Breng aan de kook en laat in ca. 10 minuten beetgaar koken. (tot zover kun je de soep voorbereiden.)
  • Schep de vis, mosselen en gamba’s erbij. Laat in ca. 5 minuten de vis zachtjes net gaar worden. (Niet teveel roeren anders valt de vis uit elkaar.) Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met rest van peterselie. Lekker met zuurdesem stokbrood.