Ga terug
+ servings
Goulashsoep Huibers thuis aan tafel
Perfecte goulashsoep
Heerlijke goulashsoep zoals die hoort te smaken. Makkelijk om te maken.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 grote uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse varkensworst bij voorkeur venkelworst
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 1 eetlepel kummel gemalen karwijzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram, in stukjes
  • 400 gram vastkokende aardappel in blokjes
  • 1200 ml runderbouillon
  • 150 gram crème fraîche

Instructies
 

  • Bak de uien met wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Knijp het worstvlees uit het velletje en doe bij de uien. Schep even om zodat het vlees rul wordt. Voeg toe: knoflook, kummel, komijn en paprikapoeder en bak even mee. Daarna alles overdoen in een grote soeppan.
  • Voeg dan toe: paprika, tomaatstukjes, aardappel en bouillon. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal 30 minuten (maar langer is lekkerder) zachtjes pruttelen.
  • Schep aan tafel de crème fraîche op de soep.
  • Serveer deze soep in combinatie met een kaasplateau, stokbrood en kruidenboter voor een volledige maaltijd.