Ga terug
+ servings
Oma's eierpannenkoeken bakken; dat is niet moeilijk. Met dit ouderwetse basisrecept gaat het iedereen gegarandeerd lukken.
Basisrecept ouderwetse pannenkoeken bakken
Pannenkoeken bakken is niet moeilijk. En deze versie met wat meer ei zijn het allerlekkerst.
Aantal 8 stuks
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • zout
  • 2 eieren
  • 500 ml volle melk
  • ca. 40 gram boter om in te bakken

Instructies
 

  • Doe de gezeefde bloem met een snufje zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk 100 ml melk erbij. Roer (met een garde of mixer) vanuit het midden tot een glad beslag. Verdun daarna al roerende met de rest van de melk (je kunt het beslag ook nog iets dunner maken (ca. 100 ml melk extra) als je van iets minder dikke pannenkoeken houdt). Blijf roeren tot je een glad beslag hebt zonder klontjes.
  • Verhit in een koekenpan (bijvoorbeeld de pannenkoekenpan van Woll) een klein klontje boter. Schenk een juslepel beslag in de koekenpan. Draai de pan zodat het beslag over de bodem uitvloeit en bak de pannenkoek tot er bubbeltjes op het beslag komen. Keer de pannenkoek met behulp van een pannenkoekmes (of met behulp van een platte pannendeksel). Bak de ander kant in een paar minuten lichtbruin. Bak zo nog 7 pannenkoeken.
  • Schuif de pannenkoeken op een warme schaal. Houd de pannenkoeken eventueel warm door ze af te dekken met aluminiumfolie.

Notities

Even tussendoor: door op het AH-icoontje te klikken, zet je alle ingrediënten meteen in je AH-winkelmand. Zo simpel kan het zijn!

Voedingswaarde

Calorieën: 181kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 6g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 47mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 1mg