Ga terug
+ servings
Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsvlees met champignons en mosterdsaus
Koolhydraatarm en feestelijk; dat is dit kalfsvleesgerecht. Mosterd, sojasaus, paddenstoelen en spinazie zijn hier de smaakmakers.
Aantal 2 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 kalfsmedaillons
  • zout versgemalen peper
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram kastanjechampignons schoongeveegd
  • 3 eetlepels Franse mosterd
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 200 gram spinazie

Instructies
 

  • Bestrooi de kalfsmedaillons met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een grote koekenpan. Bak de kalfsmedaillons in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin in de boter, halverwege keren.
  • Snijd intussen de champignons in plakjes. Wikkel de kalfsmedaillons in aluminiumfolie en zet opzij. Giet het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Doe een vers klontje boter (ca. 25 gram) in de pan. Bak op hoog vuur de champignons gaar tot het vocht verdampt is. Voeg er 3 eetlepels mosterd, 3 eetlepels water en 3 eetlepels sojasaus aan toe. Roer om tot je een homogene saus krijgt. Duw de champignons naar de zijkant van de pan en leg de spinazie erbij. Zet een deksel op de pan en laat in ca. 4 minuten de spinazie slinken.
  • Leg het vlees weer bij de spinazie en champignons in de pan. Giet ook de vleesjus, die uit het vlees is gelopen, erbij. Laat in ca. 1 minuut weer goed warm worden en serveer.

Voedingswaarde

Calorieën: 384kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 32g | vet: 25g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 132mg | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 28mg