Ga terug
+ servings
Garnalen met ras el hanout liggend
Grote garnalen met ras el hanout
Deze grote garnalen smaken kruidig, romig met een bittertje van de spinazie. Tomaten zorgen voor een fris zuurtje.
Aantal 3 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 450 gram grote rauwe gepelde garnalen
  • 2 koffielepels ras el hanout
  • 4 grote tomaten in plakjes
  • 1 klein bekertje slagroom 125 ml
  • 200 gram spinazie

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote hapjespan. Bak de ontdooide garnalen ca. 2 minuten. Roer de ras el hanout erdoor en bak 1 minuut mee. Haal de garnalen uit de pan (ook al zijn ze nog niet helemaal gaar) en leg ze op een bord.
  • Leg de tomatenplakjes in de pan met het aanbaksel; dat geeft een lekkere smaak. Zet een deksel op de pan en laat ca. 6 minuten stoven. Voeg de slagroom toe en breng al roerende aan de kook. Leg de spinazie erop, zet de deksel opnieuw op de pan, en laat ongeveer 3 minuten stoven. Roer de groenten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen er op en laat nog even doorkoken zodat alle smaken, maar ook de gele kleur van de ras el hanout zich vermengen.
  • Lekker met zilvervliesrijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 340kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 35g | vet: 18g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 435mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 48mg