- 300 g kippengehakt
- zout versgemalen peper
- 2 eetlepels olie
- 500 gram prei ca. 2 stuks
- 2 eetlepels groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
Kruid het gehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpong-bal. Verhit de olie in hapjespan en bak de balletjes bruin.
Snijd intussen de prei in ringetjes en houd wat groen van de prei opzij voor de afwerking.
Haal de gehaktballetjes uit de pan; ze hoeven nog niet gaar te zijn, wel gebruind.
Giet het bakvet niet weg, tenzij het verbrand is. Doe de prei in de pan, giet er een flinke scheut water bij en leg het deksel erop. Stoof ca. 6 minuten tot de prei gaar is.
Giet de kokosmelk erbij en roer 2 eetlepels groene curry erdoor. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Serveer in een diep bord en garneer met wat fijngesnipperd groen van de prei.
Calorieën: 409kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 20g | vet: 33g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 86mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 10mg