Ga terug
+ servings
Broccolitaart met mozzarella
Broccolitaart met mozzarella
Heerlijk koolhydraatarme broccolitaart met een lekkere groente-basilicumsmaak. Recept van Pascale Naessens.
Aantal 3 personen
Kook tijd 40 minuten

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 40 gram basilicum
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram broccoli in kleine roosjes
  • 2 bollen buffelmozzarella in plakjes

Instructies
 

  • Mix de eieren met de basilicum met de staafmixer tot het groen kleurt. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit intussen een beetje olie in een hapjespan. Bak de broccoliroosjes in ca. 3 à 4 minuten beetgaar. Leg de broccoli in het eimengsel, samen met de plakjes mozzarella. Zet de taart in de oven en bak in ca. 25 minuten gaar.
    Lekker met een groene salade met kerstomaat en verse kruiden.

Notities

Variatietip
Voeg extra een halve rode paprika in kleine stukjes toe als je de broccoli bakt. Vervang de gewone eieren door de nieuwe gerookte eieren van Smoked Egg Europe. Ze liggen het schap met de eieren. Dat geeft net een extra smaak dimensie, zonder dat het overheerst!

Voedingswaarde

Calorieën: 455kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 32g | vet: 31g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 391mg | vezels: 5g | suiker: 4g | vitamine C: 151mg