Ga terug
+ servings
Tartelette met chocolade ganache en muntfondant uit Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau
Tartelettes met mintchocolade
Verleidelijk minitaartje voor choco-addicts. Gevuld met ganache en muntfondant
Aantal 12 personen
Voorbereiding 2 uur 15 minuten
Kook tijd 30 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

zandtaartdeeg

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude boter
  • 1 ei circa 12-14 g

chocolade ganache

  • 150 ml slagroom
  • 20 gram honing
  • 120 gram pure chocolade 60% vaste cacaobestanddelen
  • 7 gram boter
  • kleine muntblaadjes voor garnering

muntfondant

  • 80 gram poedersuiker
  • 1 ½ eetlepels koud water
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • pepermuntextract naar smaak (te koop o.a. bij Dille & Kamille)

Instructies
 

  • Begin een dag van tevoren met het maken van 12 taartbodempjes van zandtaartdeeg. Volg hiervoor het basisrecept zandtaartdeeg voor kleine taartjes.
    Deeg uitsteken in vormpjes doen uit het kookboekje Nog Meer Kleine Taartjes van Meike Schaling
  • Breng de slagroom met de honing aan de kook op laag vuur. Hak de pure chocolade in stukjes.
  • Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt de chocolade (voorzichtig) in de magnetron. (Neem kleine stapjes zodat de chocolade niet te hoog verhit wordt.)
  • Giet de slagroom over de gesmolten chocolade. Roer met een pannenlikker of houten lepel in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is. Overdoen in hoge kom. Doe vervolgens de boter erbij en mix de chocolademassa (ganache) met een staafmixer tot een mooie, gladde crème.
  • Maak eerst de muntfondant. Zeef de poedersuiker boven een kom. Voeg water en zonnebloemolie toe en meng tot een dikke pasta. Breng voorzichtig op smaak met het pepermuntextract. (druppel met een klein pipetje).
  • Giet een laagje muntfondant (ca. ½ eetlepel per taartje) in de taartbodems en laat in ca. 10 minuten de fondant stollen in de koelkast. Giet een laagje chocolade erover en laat in de koelkast opstijven. Versier met een blaadje verse munt.