Hak in een blender of keukenmachine de dille en de Parmezaanse kaas tot fijn kruim. Schep het in een pan, voeg de slagroom toe en breng hem al roerend aan de kook tot de kaas is gesmolten. Zet een deksel op de pan, neem hem van het vuur en zet opzij.
Snijd de paddenstoelen in stukjes. Laat de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur smelten. Bak eerst de oesterzwammen in ca. 3 à 4 minuten. Voeg daarna de andere paddenstoelen toe en bak alles nog ca. 3 minuten.
Breng intussen een diepe pan met water aan de kook, voeg royaal zout toe en kook de pasta hierin beetgaar. Giet hem af, doe hem weer in de pan en schep het mengsel van room-dillemengsel erdoor. Roer daarna de gebakken paddenstoelen . Verdeel het gerecht over twee borden. Schenk aan tafel (naar smaak) de olijfolie erover.
Lekker met een groene salade met kerstomaat en pijnboompitten.
Notities
• Bij Albert Heijn verkopen ze gemengde paddenstoelen voor pasta (verpakking van 200 gram). Maar eigenlijk kun je elke soort paddenstoelen gebruiken die je kunt kopen. Kastanjechampignons
en kleine witte champignons zijn ook prima.