Ga terug
+ servings
Biefstuk met pepersaus - Steak au poivre
Steak au poivre (biefstuk met pepersaus)
Bistroklassieker om nooit te vergeten. Deze versie met peper-roomsaus is pittig en romig tegelijkertijd.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
rusttijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels groene peperkorrels potje
  • 4 biefstukken à 125 gram
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zout
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 4 eetlepels cognac of vieux
  • 125 ml slagroom

Instructies
 

  • Dep de peperkorrels droog met keukenpapier. Verdeel ze over een kant van het vlees en druk ze erin.
  • Verwarm een bord of schaal voor. Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de biefstukken in ca. 3 minuten aan beide kanten bruin, keer halverwege. Haal het vlees uit de pan en leg op de warme schaal. Bestrooi met zout. Dek goed af met aluminiumfolie, zodat het vlees kan rusten. (Wil je biefstuk in de oven laten rusten? Lees mijn verhaal over biefstuk bakken.)
  • Bak de sjalotjes 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg cognac en slagroom toe en roer de aanbaksels los. Laat de saus even inkoken. Verdeel het vlees over 4 borden en schenk de saus erover. Lekker met gratin dauphinois en een groene salade.