Ga terug
+ servings
Kaas schnitzel: Gepaneerde halloumi met sesamzaad met spinazie van Pascale Naessens. Uit het kookboek Nog eenvoudiger 2
Kaas schnitzel van halloumi in sesamzaad
Heerlijke gepaneerde plak halloumi op een bedje van gestoofde spinazie. Sojasausje zorgt voor extra smaak.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 eiwit
  • 2 pakjes halloumi à 120 gram
  • 300 gram verse spinazie

Instructies
 

  • Maak eerst het sausje. Meng 3 eetlepels lichte sojasaus en 4 eetlepels olijfolie door elkaar. Zet apart.
  • Verhit een kleine koekenpan (zonder olie of boter). Rooster de sesamzaad in de droge koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Spreid uit op een bord. Doe het eiwit in een diep bord en klop het wat los. Paneer de plakken halloumi als volgt: haal de halloumi eerst door het eiwit en vervolgens door het sesamzaad.
  • Verwarm in een pan ca. 2 eetlepels olijfolie. Voeg de spinazie toe en stoof de spinazie ca. 5 minuten.
  • Verhit intussen in een grote koekenpan ca. 4 eetlepels olijfolie. Bak de halloumi-plakken in ca. 2 minuten om en om lichtbruin. Verdeel de spinazie over twee borden. Leg de gebakken halloumi erop. Verdeel (naar smaak) de sojasaus erover.
  • Lekker met zilvervliesrijst.

Notities

*Wat is halloumi?
Halloumi is een vrij zoute , verse kaas uit Cyprus met maar 5% vet. Kan gemaakt zijn van koe-, geiten- of schapenmelk. Heel geschikt om te bakken of grillen. Te koop bij natuurwinkels of Marokkaanse/Turkse supermarkt.