Ga terug
+ servings
Penne met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus van Liesbeth
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Familierecept van vriendin Liesbeth. Makkelijke pasta met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Dit lust iedereen!
Aantal 4 personen
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • zout en peper
  • snuf kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kleine ui héél fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas Parmezaanse mag ook
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot Italiaanse tomatensaus ca. 400 gram
  • 1 klein blikje tomatenpuree ca. 70 gram
  • 2 eetlepels slagroom
  • snufje suiker
  • naar wens verse basilicum

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, 1 theelepel zout en peper, het kerriepoeder, de tijm, gesnipperde ui en geraspte kaas. Draai er ballen (ca. 20 stuks) van ter grootte van een flinke walnoot en wentel ze door de bloem.
  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin. Schep de Italiaanse tomatensaus, de tomatenpuree en de slagroom erdoor en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snufje suiker en scheur er naar wens verse basilicum boven. Lekker met penne en salade. Bestrooi aan tafel met extra kaas.

Notities

ps Ik vind tomatensaus op basis van gedroogde tomaten erg lekker in dit recept.