- 3 stevige rijpe peren geschild
- 600 gram ricotta
- 200 gram verse roomkaas op kamertemperatuur en zacht geroerd
- 125 ml slagroom
- 1 ½ theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 170 gram fijne kristalsuiker
taartbodem
- 250 gram haverkoekjes
- 60 gram macadamianoten geroosterd
- 70 gram roomboter gesmolten
garnering
- gezeefde poedersuiker
- (250 ml slagroom, lobbig geklopt)
- pure chocolaatjes
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier. Maal voor de taartbodem de koekjes en de noten in een keukenmachine tot grove kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en maal het mengsel op de pulsstand tot het gaat klonteren. Overdoen in de springvorm, druk stevig aan met de bolle kant van een lepel en bak de bodem ca. 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C.
Snijd de peer in kleine blokjes. Verdeel over de deegbodem.
Klop de ricotta en roomkaas in een grote kom tot ze goed zijn gemengd. Voeg de slagroom, vanille-extract, eieren en fijne kristalsuiker toe. Klop alles glad. Giet dit mengsel over de peren. Strijk het glad om de peren goed te bedekken en egaliseer de bovenkant. Bak de cheesecake in 55 tot 60 minuten tot hij net is gestold.
Laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet de cheesecake nog ca. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestuif de cheesecake met een flinke laag poedersuiker. (Serveer eventueel met de lobbig geklopte slagroom.) Garneer met chocolaatjes!
Calorieën: 469kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 12g | vet: 26g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 96mg | vezels: 3g | suiker: 32g | vitamine C: 2mg