- 1 kleine knolselderij (ca. 700 gram)
- zout
- 100 ml slagroom
- 4 stronkjes witlof
- 8 plakjes Serranoham
- 25 gram boter
- 50 gram hazelnoten
- 15 gram platte peterselie fijngehakt
Kook de knolselderij in een hoge pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Roer er 50 ml slagroom door.
Halveer intussen de witlof in de lengte. Wikkel elke helft in een plakje ham. Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter. Leg de witlof erin en stoof met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze fijn. Verhit de rest van de boter. Voeg noten en peterselie toe. Roer er 50 ml slagroom door en warm de saus even door. Verdeelde puree over drie borden. Leg de witlof erop en schep de hazelnoot saus erop.
Calorieën: 278kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 16g | vet: 22g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 46mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 8mg