Ga terug
+ servings
Witlof met Serranoham en knolselderijpuree van Pascale Naessens
Witlof in Serranoham en knolselderijpuree
Witlof in ham op een bedje van knolselderijpuree. Klassieke smaken, maar toch net even anders. De gebakken ham voegt veel extra smaak toe. Botersausje met noten maakt het smeuïg.
Aantal 3 personen
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kleine knolselderij (ca. 700 gram)
  • zout
  • 100 ml slagroom
  • 4 stronkjes witlof
  • 8 plakjes Serranoham
  • 25 gram boter
  • 50 gram hazelnoten
  • 15 gram platte peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de knolselderij in een hoge pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Roer er 50 ml slagroom door.
  • Halveer intussen de witlof in de lengte. Wikkel elke helft in een plakje ham. Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter. Leg de witlof erin en stoof met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze fijn. Verhit de rest van de boter. Voeg noten en peterselie toe. Roer er 50 ml slagroom door en warm de saus even door. Verdeelde puree over drie borden. Leg de witlof erop en schep de hazelnoot saus erop.

Voedingswaarde

Calorieën: 278kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 16g | vet: 22g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 46mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 8mg