- 1 entrecote à 250 gram
- grofgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 1 limoen
- 1 theelepel pul biber of gewone chilivlokken
- 200 gram snoeptomaatjes in verschillende kleuren gehalveerd
- 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
- handvol korianderblad
Bedek de entrecote aan beide kanten met de grofgemalen peper en druk aan zodat de peper blijft zitten.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de entrecote aan beide kanten met 1/2 eetlepel olie. Bak 2 minuten per kant, tot de entrecote een mooi korstje heeft.
Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 tot 10 minuten rusten.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng intussen in een kommetje: 2 eetlepels limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel olijfolie, sojasaus, suiker en pul biber. Voeg dan de tomaten en lente-uitjes toe. Meng alles door elkaar. Verdeel over 2 borden.
Snijd de entrecote in dunne plakjes. Leg op de tomatensalade. Bestrooi met de koriander. Lekker met de gelakte aubergines.
Calorieën: 324kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 23g | vet: 22g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 97mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 26mg