Ga terug
+ servings
Salade biet met appel en geitenkaas uit het kookboek Groen op kolen
Salade met gepofte biet, hazelnoten en dragondressing
Niet stomen, grillen of koken. Voor deze salade gaan we bietjes roosteren. Zoete bietjes met het anijzige van dragon en het friszure van geitenkaas is een topcombinatie.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram geroosterde bietjes
  • 50 gram witte hazelnoten of pecannoten
  • 5 gram verse dragon
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper
  • 1 zakje rucola slamelange 75 gram
  • 100 gram verse geitenkaas

Instructies
 

  • Rooster de bietjes volgens bovenstaand basisrecept.  Doe de hazelnoten in een ovenschaaltje en zet ze de laatste 5 minuten in de oven bij de bietjes. Of rooster de hazelnoten in een koekenpan. Schep de bietjes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
  • Maak de dressing. Hak de dragonblaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen. Doe dragon en citroenrasp in een kommetje. Meng  met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bietjes toe en schep door elkaar.
  • Verdeel de gemengde sla met rucola over vier grote diepe borden.  Schep de bietjes met de dressing erover. Brokkel de verse geitenkaas erover. Garneer met de hazelnoten en blaadjes dragon.

Notities

Voeg eventueel nog wat gebakken appelschijfjes toe

Voedingswaarde

Calorieën: 223kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 8g | vet: 15g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 12mg | vezels: 6g | suiker: 10g | vitamine C: 22mg