Ga terug
+ servings
Chowder met garnalen en coquilles
Chowder met vis, garnalen en coquilles
Deze romige troostrijke maaltijd vissoep is overheerlijk, en niet voor niets een regelrechte klassieker.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes zuurdesembrood in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout vers gemalen peper
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 prei in ringetjes
  • 250 gram bloemige aardappels geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 klein blikje mais uitlekgewicht 140 gram
  • 200 gram stevige witvisfilets in stukjes (kabeljauw, schelvis of koolvis)
  • 225 gram rauwe gepelde grote garnalen (1 zakje diepvries garnalen, bio)
  • 8 coquilles
  • 10 gram platte peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het brood in blokjes. Doe in een braadslede en schep om met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet in de oven. Rooster het brood in ca. 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Snijd de bleekselderij, ui, prei en aardappels klein zoals in de ingrediëntenlijst staat. Zet een grote pan op matig vuur, doe de boter en 1 eetlepel olijfolie erin en laat de boter smelten. Voeg als de boter begint te schuimen de bleekselderij, ui, prei en aardappels toe. Bak ze al omscheppend ca. 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Roer de bloem door de groenten en laat ca. 1 minuut meebakken. Voeg dan de witte wijn toe en laat even doorkoken. Voeg dan bouillon, laurierblaadje en slagroom toe. Laat ca. 5 minuten koken tot de aardappelblokjes bijna gaar zijn.
  • Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes tot ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg toe aan de soep: mais, vis, garnalen en coquilles. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Verwijder het laurierblaadje. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.

Voedingswaarde

Calorieën: 672kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 38g | vet: 39g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 231mg | vezels: 4g | suiker: 7g | vitamine C: 22mg