- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels rijstolie
- 3 cm verse gember
- 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram, uitgelekt
- 1 volle eetlepel kerriepoeder
- chilivlokken molentje naar smaak
- 1 rode paprika in stukjes
- 250 gram verse ananas in blokjes
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 200 gram panklare spinazie
- 1 limoen rasp en sap
- zout versgemalen peper
Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olie in een wijde hapjespan en fruit ca. 3 minuten op zacht vuur.
Rasp de gember erboven.
Voeg toe aan het ui-mengsel: uitgelekte kikkererwten, kerriepoeder, wat chilivlokken. Bak de kikkererwten, al omscheppend, ca. 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
Snijd intussen de paprika en ananas in blokjes.
Voeg toe aan de kikkererwten: paprika en kokosmelk. Breng aan de kook. Laat op zacht vuur met de deksel op de pan ca. 30 minuten pruttelen.
Roer op het laatst de spinazie (hand voor hand) en de ananas erdoor. Breng goed op smaak met zout, peper, limoenrasp en limoensap.
Lekker met rijst
Calorieën: 354kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 10g | vet: 23g | verzadigd vet: 18g | vezels: 8g | suiker: 10g | vitamine C: 91mg