- 2 middelgrote aubergines
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram pijnboompitten geroosterd
- 50 gram krenten
- 10 gram platte peterselie fijngehakt
- 150 gram feta verkruimeld
- Olijfolie extra vergine
- ½ citroen
- zeezout versgemalen peper
- 1 zakje veldsla 85 gram
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 theelepel chili-pepervlokken pul biber
Bereid de barbecue voor op indirect grillen. Steek de barbecue aan. Stel de temperatuur af op 200 °C.
Als de barbecue op temperatuur is, voeg je wat rookhout toe aan de kolen.
Halveer de aubergines in de lengte en snijd het snijvlak kruislings diep in met een scherp mesje. Ga hierbij niet door de schil heen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met flink wat zout en peper.
Beleg de auberginehelften met het snijvlak naar boven op het grillrooster en sluit de deksel. Gril ze ca. 15 minuten. Draai ze één of twee keer, zodat ze gelijkmatig garen. Keer ze en gril het snijvlak 10 minuten met gesloten deksel tot de aubergine helften zacht en gaar zijn. De precieze tijden zijn afhankelijk van hoe groot de aubergines zijn.
Schep intussen in een kom de pijnboompitten, krenten en peterselie door elkaar. Leg de auberginehelften als ze gaar zijn met het snijvlak naar boven op een bakplaat van de oven en strooi het pijnboompittenmengsel erover. Bestrooi met de feta en maal er zwarte peper over.
Verwarm de grill van de oven voor. Zet de auberginehelften onder de grill en bak ca. 15 minuten tot de feta zacht is.
Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Schep met een metalen spatel de auberginehelften op de borden. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over. Bestrooi met granaatappelpitjes en chilivlokken. Dien direct op.
Calorieën: 292kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 10g | vet: 18g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 33mg | vezels: 8g | suiker: 17g | vitamine C: 24mg