Ga terug
+ servings
Griekse plaattaart van courgette
Griekse plaatkoek met courgette
Makkelijk te maken plaatkoek. Lijkt op een Italiaanse frittata, want je maakt dit met eieren. Lichtverteerbaar door de courgette. Feta zorgt voor extra smaak.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • ovenschaal of bakblik van 20x30 cm

Ingrediënten
  

  • 400 gram courgette grof geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 eieren losgeklopt
  • 150 gram feta verkruimeld
  • 130 gram bloem of bruine (rijste)meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 15 gram dille fijngehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • 2 theelepels zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Bestrijk de ovenschaal met olijfolie. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  • Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak 40 minuten tot de plaatkoek stevig en goudbruin is. Je kunt hem ook nog even onder de hete grill zetten om bruin te worden.
  • Haal de schaal uit de oven en maak de randen los met een mes. Laat even afkoelen en snijd de koek in vierkanten. Schep ze met een spatel uit de schaal. Lekker met een groene salade met kerstomaat.

Voedingswaarde

Calorieën: 579kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 17g | vet: 43g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 238mg | vezels: 3g | suiker: 4g | vitamine C: 23mg