Ga terug
+ servings
Wilde kruidensalade met eetbare bloemen en grapefruit van Yvette van Boven uit kookboek Van Boven in het Wild.
Wilde-kruidensalade met grapefruit & burrata
In deze wilde-kruidensalade kun je helemaal los gaan met allerlei eetbare bloemen en kruiden. Eet je deze salade als maaltijdsalade, gebruik dan 2 bollen burrata. Als bijgerecht is één bol voldoende.
Aantal 6 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram groene aspergetips
  • 200 gram bimi asperge-broccoli, grote in lengte halveren
  • 2 roze grapefruits
  • 25 gram dille grof gehakt
  • 25 gram kervel of fluitekruid grof gehakt
  • 25 gram platte peterselie alleen het blad
  • 50 gram hondsdraf, veldkers, pinksterbloemblad
  • 15 gram eetbare bloemen*
  • 1 zakje waterkers harde steeltjes verwijderd (75 gram)
  • fijngeraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 of 2 bollen burrata naar wens
  • goed bruin brood voor erbij

voor de dressing

  • 75 gram Griekse yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • ½ teen knoflook fijngeraspt
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • zeezout en versgemalen
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water met zout aan de kook en blancheer alle asperges en bimi 2 à 3 minuten, schep ze eruit en spoel koud af.
  • Snijd van de grapefruits de boven- en onderkant dik af tot u op het vruchtvlees zit: zet een vrucht voor u op een snijplank en snijd met een scherp mes van boven naar onder zo dik dat ook het wit meegesneden wordt. Snijd dan, boven een kom, de parten tussen de vliezen uit en bewaar ze. Gebruik het opgevangen sap voor de dressing.
  • Klop in een kom alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde, dikke saus en breng de dressing op smaak met wat opgevangen grapefruitsap, zout en peper. Zet even apart.
  • Was de kruiden, droog ze en snijd of scheur ze grof, meng ze met de waterkers. Verwijder dikke stelen.
  • Snijd grote asperges overlangs in dunne slierten. Hussel ze met de bimi door de kruidensla. Schik de salade op borden verdeel de grapefruitpartjes en de bloemen ertussen. Strooi de citroenrasp erover.
  • Druk 1 of 2 dikke bollen burrata tussen de salade.
  • Giet de dressing over de salade (of serveer hem apart. Lekker met bruin brood erbij.

Voedingswaarde

Calorieën: 228kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 11g | vet: 17g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 31mg | vezels: 3g | suiker: 8g | vitamine C: 68mg