- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 1 gele paprika in dunne reepjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 rode chilipeper fijngesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout versgemalen peper
- 4 tortilla’s medium formaat
- 300 gram kogel- of lende biefstuk in plakken van 5 mm
- 100 gram geraspte oude kaas
- 15 gram verse korianderblaadjes
limoenyoghurt
- 200 gram Griekse yoghurt
- geraspte schil en sap van ½ limoen
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd paprika’s in reepjes. Snijd de gepelde in halve ringen. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Doe in een kom: paprika, ui, rode peper, alle specerijen, olijfolie, zout en peper. Schep door elkaar.
Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie. Schep het groentemengsel op een grote bakplaat. Leg de plakjes biefstuk er bovenop. Zet de bakplaat vlak onder de grill en bak ca. 4 minuten. Leg tegelijkertijd de tortilla’s onderin de oven om ze te verwarmen.
Haal de bakplaat uit de oven en schep alles goed om. Zet terug en bak nog ca. 3 à 4 minuten onder de grill tot de biefstuk net gaar is.
Maak intussen de limoenyoghurt. Doe de yoghurt, limoensap en limoenrasp in een kommetje. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het vlees en de tortilla’s uit de oven. Haal de tortilla’s uit de folie en schep het groente-vlees mengsel erop. Serveer met de limoenyoghurt, korianderblaadjes en de geraspte kaas.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Calorieën: 886kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 56g | vet: 51g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 150mg | vezels: 6g | suiker: 15g | vitamine C: 191mg