Ga terug
+ servings
Tomatensalade met pruimen en burrata uit het kookboek Salade Freak van Jess Damuck
Zomerse tomatensalade met pruimen en burrata
Heerlijke frisse salade van friszoete kerstomaatjes en zoete verse pruimen. Rode peper en koriander geven het pit. Goddelijke burrata zorgt dat elke hap een extra lift krijgt. Hemels!
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 6 rode pruimen Santa Rosa
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 bol burrata 225 gram
  • 15 gram korianderblaadjes

Dressing

  • 120 ml rodewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • zout versgemalen peper
  • olijfolie extra vierge naar smaak

Instructies
 

  • Halveer de rode ui en snijd in heel dunne halve ringen. Doe in een kleine kom. Voeg toe: rodewijnazijn, honing, zout en peper. Laat even intrekken. (op de manier wordt de ui minder scherp!).
  • Snijd de kerstomaatjes doormidden. Snijd de pruim doormidden, verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
  • Schik de tomaten en pruimen op een grote serveerschaal. Verdeel de uitjes erover. Besprenkel met de achtergebleven vloeistof. Strooi er zout en versgemalen peper over.
  • Scheur de burrata in stukken en leg op de serveerschaal. Bestrooi de salade met de peperingetjes. Besprenkel de salade met olijfolie en bestrooi met de korianderblaadjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 225kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 12g | vet: 15g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 40mg | vezels: 3g | suiker: 15g | vitamine C: 56mg