- 100 gram shitakes in reepjes
- 150 gram oesterzwammen in reepjes
- 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
- ½ rode peper fijngesneden
- 1 limoen
- 2,5 cm verse gemberwortel geraspt
- 225 gram grote garnalen bio rauw en gepeld (AH, diepvries)
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 eetlepel olijfolie
- zeezout of vissaus
Topping
- 15 gram koriander grof gesneden
Laat zonodig de diepvries garnalen ontdooien in een bak met koud water.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd oesterzwammen in reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de rode peper in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers hem daarna uit. Rasp de gember.
Schep alle ingrediënten (behalve de verse koriander) in een grote ovenschaal door elkaar. Verspreid ze zodat ze in een enkele laag liggen. Breng op smaak met zout OF vissaus.
Zet de bakplaat ca. 5 minuten valk on de grill, tot alle garnalen egaal roze en gaar zijn. Proef en voeg zonodig extra zout of vissaus toe. Bestrooi met koriander. Lekker met basmati rijst.
Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 28g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 181mg | vezels: 5g | suiker: 3g | vitamine C: 53mg