Ga terug
+ servings
Griekse kipspies met gyros en tzatziki
Griekse kipspies met tzatziki
Geroosterde kip van de barbecue. Gekruid met gyroskruiden. Zelfgemaakt tzatziki maakt het helemaal af.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • zeef, grove rasp, barbecue, 8 satéprikkers (30 minuten geweekt in water)

Ingrediënten
  

  • 600 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gyroskruiden

Tzatziki

  • ½ komkommer ongeschild
  • 200 ml dikke Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Maak eerst de tzatziki. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een theelepeltje de zaadjes eruit. Rasp de komkommer op een grove rasp. Overdoen in een zeef of vergiet. Bestrooi met zout en laat ca. 30 minuten staan.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom. Knijp met je handen het laatste vocht uit de komkommer. Voeg toe aan de yoghurt: komkommer, knoflook, witte wijnazijn, olijfolie, zwarte peper en zout. Roer door elkaar. Zet in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur goed intrekken.
  • Snijd intussen de kip in blokjes van 2x2 cm. Meng de kipblokjes met citroensap, olijfolie en gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de satépennen. Zet even apart.
  • Steek de barbecue aan. Gril de kipspiesjes op de barbecue in ca. 10 minuten gaar. Keer regelmatig.
  • Serveer met Griekse salade, tzatziki en stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 357kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 33g | vet: 23g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 115mg | vezels: 0.3g | suiker: 2g | vitamine C: 4mg