Ga terug
+ servings
Vacherin mont d'or of Camembert van de BBQ uit het kookboek Masterclass BBQ van Julius Jaspers
Camembert rôti van de barbecue
Gesmolten warme Camembert met wat knoflook en rozemarijn. Gril intussen de aardappeltjes krokant. Zo heb je In 20 minuten tijd een fantastisch vegetarisch hoofdgerecht.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • barbecue met deksel of kamado, aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 18 kleine aardappeltjes in de schil

Kaas

  • 1 Camembert Vacherin Mont d’Or
  • 1 teentje knoflook in reepjes
  • 2 takjes rozemarijn gerist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Instructies
 

  • Kook de aardappeltjes in ca. 15 minuten in de schil beetgaar.
  • Steek je barbecue aan en prepareer hem voor indirect grillen op 180 °C. Pak de camemberts uit het papier en leg de kaas terug in het doosje. Verpak het doosje rondom met aluminiumfolie.
  • Snijd klein inkepinkjes in de bovenkant van de kaas en vul die met reepjes knoflook en naaldjes rozemarijn.
  • Giet de olijfolie en de honing over de kaas en zet de Camembert ca. 15 minuten in de barbecue.
  • Snijd ondertussen de aardappeltjes doormidden en gril die krokant naast de kaas.
  • Bestrooi de aardappeltjes met zout. Zet de Camembert op tafel. Dip de kaas met de aardappeltjes of met stokbrood. Lekker met een frisse groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 735kcal | koolhydraten: 89g | eiwit: 33g | vet: 28g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 81mg | vezels: 11g | suiker: 5g | vitamine C: 100mg